Sziasztok!

 

Első cikkemben a Gripping Beast SAGA játékához kiadott figuráival fogunk megismerkedni. A gyártó oldalát nézegetve az tűnt fel, hogy ezeket a figurákat a cég árulja más tartalommal nem kifejezetten a SAGA név alatt. Valószínűleg ebből adódik az, hogy a SAGA-s blisterek „random” figurákat tartalmaznak.

 

 

 

Elsőként jöjjön a Anglo-dánok warlordja.

 

Gripping Beast – Anglo-danish warlord

 

  

Egy szépen kidolgozott fém figurát kapunk. Szép élesek a részletek, a póz beállítása is illik a figura játékban betöltött szerepéhez.

 

Történelmi hűség:

 

10/10

Egyedi kinézet, összekeverni nem lehet a többi frakció figuráival, a korszakhoz is hű.

 

Figurák:

 

10/10

Szép.

 

 

Ár/érték:

 

10/10

Megéri megvenni, ha valaki a SAGA rendszerében használná és Anglo-Dán seregben gondolkodik.

 

 

 

Gripping Beast – Viking hirdmen

 

Négy véletlenszerűen összeválogatott figurát kapunk, illetve némi fegyvert, amik: 1 pajzs, 1 lándzsa, 1 kard és 2 fejsze, viszont ennél a készletnél nincs mindenre szükség.  A figurák szépek, kidolgozottak és részletesek.  a pózok is eléggé is különböznek egymástól, így egymás mellett csoportban sem tűnnek egyhangúnak. A nyitott kezes rendszer miatt a fegyverek cserélgetésével is változatosabbá tehetjük őket.

 

 

Történelmi hűség:

 

10/10

Klasszikus 8.- 9. századi kinézet, szerintem teljesen rendben van.

 

 

Figurák:

 

10/10

Szépen kidolgozott figurák éles részletekkel és az, hogy véletlenszerű figurákat kapunk több csomag esetére is biztosítja a változatosságot.

 

 

Ár/érték:

 

9/10

Jó vétel, bár ezt egy kicsit beárnyékolja az a tény, hogy vannak a piacon 30 figurás műanyag készletek is jutányos áron.

 

 

 

Grippng Beast – Viking berserkers

 

 

Odin őrjöngő harcosait vesszük most szemügyre. Érdekes alakjai voltak ők a viking társadalomnak, akik eufórikus dühvel, fájdalmat nem ismerve vettették magukat a harcba. A GB által kiadott figurák azonban inkább emlékeztetnek az Ulfhednar néven ismert harcosokra. Az Ulfhednar harcosok farkasbőrt hordtak és a legendák szerint meg tudták idézni a farkasok szellemét, ami által erejük és vadságuk az állatokéhoz vált hasonlatossá.

A szintén blister-es kiszerelésben négy random fém figurát találunk. A fegyverek kísértetiesen emlékezetet arra, amit a hirdmen készlethez adnak, azaz: 1 pajzs, 1 lándzsa, 1 kard és 2 fejsze. Nem tudom, hogy ez most véletlen, vagy ez az alap fegyverzet. A külön fegyverek itt is megadják azt a variálhatóságot, amit a hirgmeneknél is tapasztaltunk. A figurákkal azonban nem teljesen vagyok megelégedve, félreértés ne essék nem csúnyák csak a warlordhoz és a hirdmenekhez képest kicsit elnagyoltnak tűnnek. A pózok az én ízlésemnek kicsit egyhangúak, a dinamikusabb harciasabb beállítás sokat dobott volna figurák kinézetén.

 

 

Történelmi hűség:

 

10/10

A farkasbőr megvan, a többi majdnem mindegy. J

 

 

Figurák:

 

7/10

Ennél a csapatnál szívesen láttam volna dinamikusabb pózokat, illetve az elnagyoltnak tűnő részletek miatt a 3 mínusz pont.

 

 

Ár/érték:

 

10/10

Igaz, hogy a figurák kinézetét kicsit lehúztam, de határozottan jó vétel.

 

 

 

Összességében meg vagyok elégedve a modellek minőségével és az áruk (ami valljuk be igen fontos tényező) is jónak mondható. Ami még igazán tetszett, hogy a fent kitárgyalt figurák mind fémből készültek, nem tudom, hogy ez csak nekem plusz pont, de valahogy mindig értékesebbnek látok egy fém figurát, mint egy műanyagot.

 

Úton van még három GB-s blister, ha van rá igény azokról is szívesen leírom a véleményem.

 

Köszi a figyelmet.

Üdv.

A bejegyzés trackback címe:

https://plasticfantastic.blog.hu/api/trackback/id/tr633358885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zirrian 2011.11.06. 18:55:04

Gratula az első posthoz, csak így tovább :) A fegyveres sejtésed valószínűleg igaz, szerintem ha végigbogarászod a cég Weapon Packjait, biztos megtalálod azt is, amit küldtek melléjük.

A különbség a hirdmen és a berzerkerek között lehet az is, hogy a berzák régebbi sculptok, és akkor...kicsit más volt. De szívesen látnám a figurákat festve is :)

Még a fémre visszatérve: mivel kevesebbet kapsz több pénzért, valahogy többet érnek a szemedben, ezzel én is így vagyok.

trollfin 2011.11.06. 19:32:06

Köszi:)

Jönnek a festett képei is természetesen.