Sziasztok ismét!

A mai alkalommal a Warlord Games Germanic Tribesmen dobozát szeretném bemutatni nektek.

 

Germánok alatt gyakorlatilag a Kr. e. 1. és Kr. u. 3. század között Közép- és Kelet-Európa népcsoportjait értjük. A Germánt nyelvközösségként kell értelmezni nem pedig egységes népként.

A készlet a dobozra írt 30 figurával ellentétben 32-őt tartalmaz, ugyanis találunk benne 2 extra fém figurát, egy törzsfőnököt és egy zászlóst. A doboz 3 műanyag kelta harcos keretből, illetve egy marék fém alkatrészből (ami gyakorlatilag egy upgrade pack) áll. Ez a fém készlet a lábak kivételével mindent tartalmaz, amivel feljavíthatjuk a műanyag kereteket. Első pillantásra nagyon tetszetős a 10 különböző láb, azonban ha jobban megnézzük, feltűnhet, hogy a lábakat és a felső testeket 3 fajtára csoportosíthatjuk. Láncinges, felsőruházatos és félmeztelen testekre és a hozzátartozó lábakra. A kombinációs lehetőségeket ez kicsit behatárolja, hülyén néz ki, ha a félmeztelen testhez egy láncinges lábat választunk. A testek egybeöntöttek a kezekkel, a karok, viszont variáltak, azaz vannak nyitottak, illetve olyanok is, amikben benne van a fegyver. Szerencsére kapunk elegendő extra fegyvert, amivel ízlésünk szerint díszíthetünk, illetve kiállíthatunk zenészt, vagy zászlóst. 

Mellékletek a készlethez még egy (szó szerinti) matricás lapot, ami 12 pajzsra elegendő, ezek igen mutatósak. Talpat viszont nem kapunk semmilyet.

Ami még zavaró az az, hogy pár láb abban különbözik csak, hogy az egyik láncinges, míg a másik sima felsőruházatos testhez készült. Ez inkább csak amolyan enyhe kellemetlenség, mint tényleges negatívum.

 

Pár kép a keretekről:

 

A figurák összerakásához szükségünk lesz valamilyen tömítő anyagra, ugyanis néhány kombinációnál elég szembetűnő rés maradt a test alsó és felső része között. Sorjából átlagos mennyiségre számíthatunk.

A kidolgozottsággal kapcsolatban vegyesek az érzéseim. A fém rész eléggé pofásra sikeredett, szépek a részletek. A műanyagoknál más a helyzet. A fejek, fegyverek, apró bizbaszok nagyon jól sikerültek, viszont néhány kézfej teljesen olyan, mint egy LEGO figuráé. Lehet, hogy ez csak engem zavar, de eléggé kiábrándító (mint a csíkos gyümis rágó J), amikor összerakok egy kiválóan sculptolt minit és LEGO kezei vannak. Gyakorlatilag ez a készlet egyetlen igazi gyenge pontja, tudom, hogy wargamehez gyártják és a terepasztalon több tíz figura mellett nehéz egy ilyen hibát kiszúrni, de sajnálom, hogy egy ilyen apróság ront az összképen.

 

Pár kép:


 

 

 

Méret összehasonlítás egy GB-s viking hirdmen segítségével:


 

És végezetül az értékelés:

Történelmi hűség:

 

9/10

Mivel elég nagy korszakot és gyakorlatilag fél Európát lefedi, így erre szerintem nem lehet panasz.

szerk.: Zirrian felhívta a figyelmem egy lényeges dologra, amiben igaza van, emiatt mínusz 1 pont.

 

Figurák:

 

8/10

A szükséges tömítések és az egy kaptafára készült lábakkal még nem is lenne annyira nagy gond, de a LEGO kezek felett nem tudok napirendre térni.

 

Ár/érték:

 

9/10

30(32) figura a szerintem átlagos 20 font körüli árért, rengeteg plusz alkatrésszel. Jó vétel.

 

Köszi a figyelmet.

A bejegyzés trackback címe:

https://plasticfantastic.blog.hu/api/trackback/id/tr603590824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zirrian 2012.01.21. 14:50:01

Én azért nem adnám meg a tizest történelmi hűségre, mert a germánoknak nem voltak olyan ékszereik, mint a galloknak/keltáknak, itt pedig ugyanazt a műanyag keretet kapják meg...nekem valamiért a WGF-es kelták-germánok jobban bejönnek, ott jól el van különítve a két doboz, és valahogy igényesebbnek is tűnnek :/