Rég volt már poszt a blogon, és még régebben volt review, amiért ezúton is elnézéseteket kérem, és remélem a hosszú hétvégén valamit ki tudok préselni magamból :)  A cikk megírásának pillanatában kezd késő estébe fordulni az idő, csendesedik a ház, villany lekapcsolva a családi béke érdekében, így festeni nem tudok - hát nekiállok végigvenni, mi van a polcon, akár emlékezetből, és hogy mit akarok kezdeni velük, mik a terveim seregépítés terén. A blogon időről időre fognak megjelenni "folyamatábrák" a sereg/egységfestésekről, ami reméljük fenntartja az érdeklődést, hoz pár új olvasót, és gyakrabban visszatuszkol engem a billentyűk mögé, hogy "no lám, ezzel is elkészültél, lőjj csak pár képet..."

No, de csapjunk is a lecsóba!

Elsőnek a Warhammer. Fantasy. Mint az sokan tudjátok, Bretonokkal játszom, így rengeteg lehetőségem van a történelmi figurák implementálásával a seregembe. Jelenleg igen csekély létszámú (kb. 50 lovag, 2 trebu, pár karakter, maréknyi íjász). Őket a történelmi dolgokkal fejlesztgetem, és magasabb prioritásúak azok a figurák, amelyek még hiányoznak a seregből (pl.: teljes gyalogság). A 3 pegazust majdnem el is felejtettem...tervezem még a spec. karakterek beszerzését (egy félig-meddig Louen már folyamatban), még egy adag pegát (1-2 3 fős unit, tetszenek a figurák, és a játékban is működnek), illetve egy marék Mounted Yeomen konvertálását. De ez már "történelem"...

Másik, legalább ilyen fontos, és szem előtt tartott projektem a keresztesek. Perpillanat 28 lovag van a polcon ilyen célra (8 teuton, 8 keresztes, 12 normann), és esetleg a trebuchetek. A Fireforge megjelenésekkel jelentősen ki fogom bővíteni őket (nincs az az isten, hogy legalább 100 gyalogost be ne szerezzek), illetve lovasság terén lenne szükség még kb. 8 templomosra, 8 ispotályosra, és sok mounted sergeantre. Utóbbiak számán még merengek, a korhű források szerint egy lovagra jutott tíz ilyen - én maradnék az 1:1 aránynál, ezesetben 24 db-ra (két doboz) lesz szükség. Karaktereket a maradékokból konvertálni, szétnézni az egyéb gyártók pejacán...az egyéb, szövetséges vagy zsoldos egységek sorsáról még nem döntöttem. És, mivel ismerem a wargamereket, kénytelen leszek egy szaracén seregbe is belevágni, ha asztalra akarom rakni történelmi rendszerben a kereszteseket. Remélem a Fireforge hoz ki műanyag szaracénokat, ha nem, maradnak a Perry testvérek fém figurái (esetleg a műanyag törzstagok kreatív figurafelhasználása mint szudáni zsoldosok, és egyéb közel-keleti könnyűgyalogos egység). De ez még messze van.

Egyből utána a 100 éves háború korszaka. A régi breton fém Knights Errant figurák jól illeszkednek a korszakba, és meglepően jól illeszkednek a Fireforge pacikra, a ló és lovas együtt nagyon dinamikus látványt nyújt. Ők feltehetőleg az angol kontingenst erősítik. Ellenük vagy a skótokat akarom felvonultatni, vagy a franciákat, skót szövetségesekkel/zsoldosokkal. A Claymore Castings figurái nagy segítséget nyújtanak előbbiben, a pikás figurákból még az előrendelésnél megvettem a 20 fős csapatot, és tervezem a kibővítésüket. A bretonoknál a dárdások szerepkörében fognak tetszelegni, az épp "érkező" angol billmen (hadd ne fordítsam le, nagyon hülyén hangzana) figurák pedig az alap alabárdosok szerepét fogják betölteni. Nem szeretem a fémet, de ezek a figurák eddig messze a legjobb történelmiek, amit eddig láttam, és szerintem néhol még a GW-s fantasí figurák színvonalának is odapörkölnek. Íjászokat ugyaninnen fogom beszerezni, valamint reménykedek a Fireforgeos artworkok alapján a műanyag egységekben tőlük, de van egy olyan vad érzésem, hogy legalább 2014-et fogunk írni, mire felröppennek majd ilyen hírek (idén csak keresztesek, jövőre remélem ellenfelek nekik, meg pár szövetséges doboz - turcopoleok, stb.- és majd utána). Addig szépen csendben épülget, festődik.

Szinte következő évtizedbe belenyúló seregterveim is vannak. Vikingek-szászok (Gripping Beast műanyag dobozokkal), és mivel az utóbbi pár napban nagyon megtetszett az eddig még igen visszás érzelmeket kiváltó napóleoni korszak, abból is tervezem két kisebb banda felépítését (angol-francia, Victrixtől, 2-3 dobozgyalogos és 1 doboz ágyú oldalanként, max. még egy doboz lovas bőven elég). Történelmiről ennyit.

Fantasy és Sci-fi már kicsit más. A 40k elkezdését nem tervezem, de remek ingyenes rendszereket találtam mindkét játékfajtához. A fantasyban a Swordplay, utóbbiban pedig a Fast and Dirty, ami szimpatikus, ajánlom mindenkinek az utánajárást. Nagy előnyük, hogy szinte bármivel lehet játszani, sokkal szabadabb a seregösszeállítás tekintetében, mint más rendszerek. Figuraügyileg van 80 db Warzone műanyag figurám, amiből kevés fog eredeti állapotában az asztalra kerülni. Jó részüket konvertálni szeretném, attól függően, milyen játékkal játszok, milyen a világ, milyen a kedvem, és épp mivel játszok PC-n (Fallout közben pl. nagyon sok poszt-apokaliptikus terepasztalozós ötletem van). Emellett van vagy 20 Space Marine Scoutom, mint spec. ops bármihez. A Defiance Games műanyagfiguráit célzom majd meg, valamint a Mantic Corporation dobozait, megspékelve Warlord Gameses/Wargames Factorys 2. vh-s karokkal, és egyéb bitzekkel (fegyverek, fejek, stb.). 

A figurafestésben is új szisztémát vezetek be. Eddig csak úgy tessék-lássék festettem, de mostantól nem veszek addig új egységet (dobozt/több dobozt, attól függ, mekkora az egység), amíg egy előzőt be nem fejeztem. Jelenleg a munkaasztalon van 8 keresztes, amiből másféllel kész vagyok. Utána jön a skót pikások kibővítése, olyan 40-50 főre, aztán nem tudom...majd meglátjuk. 

És most, egy kis előzetes, mi várható elemzésként:

- Zvezda Bombard (régen ígérgetem, a kezelőkön kívül megvagyok mindennel, kevés szöveg, több kép)

- FireForge Teutonics (február óta tologatom, szép-szép...)

- Conquest Normann lovagok

- Warzone műanyag gyalogság

- Warlord Scottish Highlanders

- Claymore Castings skótok

- és még sokan mások

A sorrend még nem eldöntött. A következő bejegyzésig tisztelettel,

Zirrian

 

ui.: szerkesztőket és vendégcikkeket szívesen veszek, ha valaki küld valamit, vagy vállalkozik a rendszeresebb posztolásra, szívesen adok jogokat ehhez a blogon. Fantasy, történelmi, GW, nem-GW, fém, műanyag...idevelük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://plasticfantastic.blog.hu/api/trackback/id/tr114477306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.