Hello Mindenki!

Rég jelentkeztem már, viszont a most induló projekt miatt remélhetőleg sűrűbben tudok majd írni. Már ideje megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy ha egy új sereg építésébe kezdek, akkor annak minden nagyobb lépését dokumentálni fogom, és ebből kanyarintok egy cikksorozatot. Még egy seregépítős cikksorozat? Az. A blogok tele vannak ilyen jellegű írásokkal, miben lesz ez más, mint a többi?

 Alighanem semmiben. Talán annyiban, hogy a rendszer, amit kezdek még nekem is elég új, illetve a választott sereg is viszonylag ismeretlen számomra.

 A választás az Impetus rendszerére esett, ami jól játszható 1/72-es seregekkel, és egy tanulójáték után nagyon megtetszett és a játékostársak is most kezdenek középkori seregek építésébe. Seregnek, a középkori Japán szamurájokat választottam. Nem vagyok nagy kedvelője a japán kultúra sajátosságainak, inkább a viking, kelta, germán jellegű népeket kedvelem. Jogosan merülhet fel a kérdés, akkor, miért kezdek egy olyan seregbe, amivel nem tudok teljes mértékben azonosulni. pont azért, mert szeretnék egy teljesen más sereget, mint amilyenek az eddigiek voltak, azt hiszem, erre a célra a szamurájok teljesen alkalmasak.

Egy olyan sereget szeretnék, ami történelmileg hiteles, hangulatos és természetesen a játékban is megállja a helyét.

 

A cikkek tervezett főbb momentumai:

-          A történelmi háttérrel fogok egy kicsit foglalkozni, szerintem ez az alapja az egésznek.

-          Pár csata proxy sereggel, hogy lássam, mit kell a későbbiekben beszereznem, itt a rendszerre is kitérek majd.

-          A figurák beszerzése, majd festése. Szerencsére a Zvezda most dob ki az Art of Tactic nevű rendszeréhez egy csomó témába vágó készletet, tehát lesz itt review is.

-          végezetül az egész egy festett sereges csatában fog kiteljesedni.

 

 Lesz, itt minden kérem szépen: történelem, review, modellezés.

 

Remélem, nem untattam senkit halálra, esetleg vannak olyanok is, akiket érdekel ez a dolog.

 

Üdv.:

Trollfin

 

A bejegyzés trackback címe:

https://plasticfantastic.blog.hu/api/trackback/id/tr364555201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zirrian 2012.05.30. 15:22:39

Sok szerencsét a projecthez :) Porosodik itthon egy gyalogosdoboznyi japán, ha érdekel ;)

trollfin 2012.05.30. 18:56:27

Köszi, így legalább van motiváció is, hogy haladjak a sereggel. :D Megboltolhatjuk a gyalogosokat. ;)

ambasa 2012.05.30. 20:28:58

A legjobbakat! Várom a fejleményket.

TG