LotR - Project Rohan

2012.11.19. 09:35

Sziasztok!

Rég volt már poszt a blogon, így gondoltam kaptok egy bejegyzést arról, mi sül most a boszorkánykonyhámban. 

Az utóbbi időben egyre jobban nézegetem a GW-féle Gyűrűk Urához kiadott figurákat, és meg kell mondjam, nagyon tetszenek. Aztán ahogy a minap megnéztem A Király visszatér-t, amit mint utóbb kiderült, még nem láttam, elkezdett bennem körvonalazódni egy rohirrim sereg. Ahogy a Pelennor mezei csatában az orkok közé gázolnak, és gyakorlatlag egy az egybe elsodorják a fő haderőt, kénytelen voltam elmorzsolni egy könnycseppet a szemem sarkában, hisz kevés szebb lovassági rohamhoz volt még szerencsém a filmtörténelemben.

De a GW-s cuccok (legalábbis nekem) drágák, és ami különösen zavar, hogy nem pózolhatóak. Így szétnéztem a többi gyártó piacán, mit lehetne, főleg a Sötét Középkor témakörében, hisz Tolkien és Jackson is úgy képzelte el őket, mint szászok, akik pajzsfal helyett inkább lovagolnak. No, hát kapóra is jött a Gripping Beast szász doboza, hisz (mint a vikingeknél is), 44 műanyag, multi-pose figurát kapunk 20 font körüli összegért, szemben a 15 fontért 12 figura elrendezéssel. No ez eddig remek is, hisz megvan a gyalogságom alapja, de a szász dobozban túl sok a lándzsa. Ezen segít a viking doboz, amibe meg sok a kézifegyver (kard, balta), így a rohirrim gyalogságot alighanem a két doboz kombinációjaként fogom megalkotni.

Igen, de mi lesz a lovassággal? Több ötletem is van, hadd osszak meg párat. Mivel mindenképp műanyagot szeretnék, az első felmerülő ötlet a Conquest Games normann lovag doboza volt. Szász fejeket dobok a figurákra, és válltól levágom a karokat, majd a GB dobozból rakok a helyére valamit, a láncing alatt megbújó kardot pedig lereszelem, és rakok oda egy sima kardhüvelyt. Itt már csak a mellkasi részen található...TV-képernyő (sajnálom, de nem tudom, hogy hívják) számít problémának, hisz akkor vagy olyan lesz mindenkin, vagy senkin. Ezt a problémát még meg kell oldani, de lehet, hogy hagyom, ahogy van. 

Másik ötletem, hogy Wargames Factory lovas dobozból próbálom, de azokban sajnos nincs elég láncinges test, és a kelta lovas doboz alapján nem is biztos, hogy azokat akarom-e én használni. Marad a Conquest.

Frankó, de íjászok? Lovasíjászok? Itt marad az eBay. WGF viking/szász dobozából beszerezni a karokat (Hoard o' Bitz nevű eBay eladó ebben nagy segítség), ahhoz rövidíjakatszermányolni valahonnan, megtanulni legalább egy elégséges láncinget sculptolni a felkarra, és máris megvannak az említett figurák. 

Ezzel a három egységtípussal megvan kb. az a két műanyag doboz, amit a GW is kiadott. És még köpenyeket is kell csinálni, amit vagy papírból (metodikáját leírom, amint kipróbáltam), vagy más forrásból (Fireforge, Victoria miniatures) kell beszerezni. Esetleg csinálni valahogy sajátot, és azt önteni - a kérdés még nem eldöntött. 

Még a pajzsokról egy szót...mivel az eredeti GW-s pajzsdíszek nagyon tetszenek, valahogy módot találok rá, hogy *khm* legyen még belőle egy pár, bár kisebbek, mint a GB-s viking/szász pajzsok, így lehet, hogy marad a freehand.

Visszatérve az egyéb figurákra. Alapvetően a filmek és a GW dizájnját veszem alapul, és így csak egy-két apróságra lesz szükségem, mint például a pikkelyvért/lemezvért Eorl és Théoden lován. Illetve Eorl fiainak ló-láncvértje is, de ezt már talán megoldom, ha sikerül a felkari puttyzás.

Összességében ez lenne a seregkoncepció - bár még viszonylag messze van a valósággá válástól, kíváncsi lennék a Gyűrűk Urát ismerők, vagy aktívan játszók véleményére, hogy egy ilyen sereg ellen szívesen állnának-e ki, ésatöbbi.

Szerző: zirrian

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://plasticfantastic.blog.hu/api/trackback/id/tr654914115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ysengrin 2012.11.19. 09:44:50

Nézd meg méretben azért, hogy mennyire passzolnak a GB figurák a LotR rangehez, mert ha jól emlékszem, a LotR figurák valamennyivel kissebbek mint az átlag.

zirrian 2012.11.19. 10:00:26

@Ysengrin: A LotR figurák totál összevisszák. Egymás mellé raktam egy Rangert, egy Corsairt meg egy Númenor Warriort, és elég durva eltérések vannak, még branden belül is.

KVadász 2012.11.19. 11:32:03

Érdekes, én pont a reciprokát látom: érdemesebb a boltban beszerezni rohani figurákat SAGA szász seregnek, mert használtan - festetlenül is! - olcsóbb, nincs postaköltség, nincs várakozás. Fura, hogy te pont az ellenkezőjét írod. :D

zirrian 2012.11.19. 11:36:49

@KVadász: A fémnél olcsóbb, az tény, de a műanyagnál biztos nem :)

janos900 2012.11.19. 12:00:30

@zirrian: Hm. Well. Hm. Őszintén?
Nesze semmi fogd meg jól! Különösebb jóstehetség nélkül is látom a rohani lovat jobbra vágtatni, a szász hajót meg balra vitorlázni, középen meg Zirrian ácsorog egy félkész tevenyereggel.
Bocs de ezt fényesen megoldották már réges régen, szászok mindenféle átalakítás nélkül Rohan színsémára festve, vikingek meg ork színsémára.
Ha a filmek látványvilága inspirál, vegyél használt GW figurát az evilbayen. Mondom ezt én aki igazán nem kedvelem a céget. Ha meg dark ages, akkor ne légy nyúl meg megalkuvó, legyenek szászok vagy még inkább norman lovasok. Az inkvizítoron olvashatod, havonta a bajnokság híreit, szépen állj be közéjük, csinálj egy normális sereget ami passzol oda, aztán döcögj le BP-re kéthavonta játszani, vagy akár havonta ha a pénztálcád engedi. Sokkal hatékonyabb, ellenfél is van, szóval nem egy ilyen légvár projekt. Bocs a virtuális orbavágásért, de semmi fokusz nincs abban amit a hobbiban csinálsz, pont olyan vagy mint én mondjuk 10 éve. :D

LovasG 2012.11.19. 15:24:25

szeva
A terv nem rossz de szerintem fordítva jobban járnál. Ha veszel gw-s Lotr rohani figurákat és azokat fested meg angolszásznak. Mert pl a SAGA nem méretarányfüggő rendszer és a Gw-s babák festésére pedig nincsenek határozott színsémák Sőt felüdítően hat a hobbira ha valaki igényesen el mer térni a jól megszokott színektől.
Szerintem :)

KVadász 2013.01.19. 17:18:36

Annyira elvettétek szegény zirrian kedvét, hogy két hónapja nem mer írni nekünk bejegyzést. :) Disznók! Pedig én szerettem a cikkeit. :)

zirrian 2013.01.19. 17:27:34

@KVadász: Hát ebbe szerepe van azért a vizsgaidőszaknak is...