Sziasztok!

Még Karácsony után rendeltem a MoM Miniaturas - Divine Rage figurái közül egy ember parancsnoki csapatot, mivel nagyon tetszettek, és az áruk sem volt túl magas. 7 euró 4 műgyanta figuráért, amihez az alap troopert huszasával, 1 euróért darabját lehet venni. A posta mindössze 1.20 euró volt, ami Spanyolországból több, mint kellemes. A posta is kifejezetten gyors volt, hisz 19-én adták fel, és 23-án meg is érkezett (bár hozzá kell tennem, hogy kb. egy héttel azelőtt rendeltem meg). Oh, és ez lesz a blogom első kétnyelvű posztja, mivel eddig nem nagyon találtam review-t a figurákról, pedig kifejezetten jók, és megérdemlik az ismertséget. Fogadjátok hát szeretettel, és előre is elnézést a felmerülő nyelvtani hibákért.

 

Hi folks,

After Christmas I've ordered from MoM Miniaturas - Divine Rage's range a human command group, as I really liked how they look, and they weren't too expensive. 7 Euros for 4 resin minis, while the basic troopers for them are 20 Euros for 20 minis. Postage was only 1.20 Euros from Spain to Hungary, which is more than reasonable. They arrived rather quickly, as I got notification of them sending the minis on the 19th of January, and I got them on the 23rd. Tho I have to note that I've placed my order on the 12th. Oh, and this post is the first on my blog that's written in both English and Hungarian, as I couldn't find any reviews of the Divine Rage minis, but I feel they deserve ackowledgement around the internet. So, take this post as a milestona in my blog's history, and I'd like to apologize for any grammatical errors in advance. Let's begin!

A cégre a magam részéről véletlenül botlottam bele, tán a Beasts of War jóvoltából. Chaos warriorra hajazó figurák, ill. orkok voltak épp akkor a terítéken talán, és mivel nem műanyag volt...annyit nem is foglalkoztam velük. Szép figurák, de semmi olyan, amitől túl izgatott lennék. Valamiért visszamentem vagy egy hét múlva szétnézni náluk, és meglepődtem az árakon - kb. 1 euró egy alap trooper (ork, ember, akármi), szépen kidolgozott, részletes, és volt náluk pont olyan ember figura, ami bármilyen generic high fantasy játékhoz jó lehet. Mivel LotR-hoz az arnori figurák marha ritkák, gondoltam teszek egy próbát valamikor. Remélem, nem fog a többi spanyol cég sorsára jutni, amik az utóbbi időben tűntek fel és el, néhány remek figurát hátrahagyva (elsősorban napóleoni). 

I found out about them by accident, following a Beasts of War article (I think it was BoW). They posted about some Chaos Warrior looking miniatures, and I saw some orcs, but I didn't get too excited when I saw they were resin. After a while I remembered that "hey, they looked awesome...maybe they have some other good stuff, let's check it!", and I got hooked by their stuff. The base troopers were usually 1 Euro (whether be it an Orc or a Human), really well sculpted, a healthy amount of details, and they look like generic high-fantasy minis I've been after for a while. As LotR Arnor minis are rather scarce, I've decided to pick them up, and use them as such. I can only hope they won't share the fate of other small Spanish manufacturers, who appear and disappear, leaving a bunch of good looking minis behind (tho I only now manufacturers who made Napoleonics, but nevertheless, they were awesome).

dscf5217.JPG

A figurák egy borítékban érkeztek, mely rendesen ki volt tömve habszivaccsal, nehogy megsérüljenek. Egy nagy piros pont nekik. Maguk a figurák egy kis simulózáras zacsiban jöttek, ami szerény véleményem szerint nem a legjobb megoldás. Jobban örülnék egy rendes műanyag blisternek, még ha ez egy kicsivel meg is dobná az árát. Mindenesetre gond nélkül ideért, mint azt a bevezetőben is említettem rövid idő alatt, ami kifejezetten jó. 

The minis arrived in an envelope, filled with foam, for their safety. A big plus in my book for this. The actual parts were in a small packet, which is not the best. I'd advise them to use standard blisters in the future, even if it adds a little to the price. They arrived without any problem, and very quickly, so I can't complain much.

 

dscf5218.JPG

Kibontva a zacsit 13+1 alkatrészt találunk. A négy figura, ebből kettő egy darabból áll, összeállítást nem igényel, a másik kettőnek pedig külön vannak a kezei, ill. a zászló is külön megy fel a zászlórúd tetejére. A +1 alkatrész az egy második zászlórúd - nem tudom, hogy direkt került-e bele, vagy véletlenül, mindenesetre egy örömteli dolog, tekintve, hogy műgyanta volta miatt elég törékeny. 

Opening the packet we get 13+1 parts. Four miniatures, two of them one-piece casting, no assembly required, the other two with separate hands, and a separate flag. The +1 part is a second hand for the standard bearer with a pole, and I'm not sure if it was intentional or not, but a welcoming addition, seeing how easily it can break.

dscf5220.JPG

dscf5221.JPG

dscf5219.JPG

dscf5222.JPG

 

 

 

 

Igyekeztem olyan képeket készíteni, amiket látszik minden. Itt még a sorjázás, fölös gyanta leszedése fázis előtti állapotot láthatjátok. Mint azt észrevettétek gondolom, akadnak buborékok. Főleg a darabok alsó részén. Gondolom az öntési technika miatt van így, de ha megfogadnak egy újabb tanácsot tőlem, ezen még egy kicsit dolgozni kell. Azon kívül az öntés jó, itt-ott volt egy pici torzulás (a tiszt vállvédője), de semmi olyan, amit kb. 2 perc alatt egy tapétavágóval ne lehetne kijavítani.

I've tried to take pics where you can see everything. The mould lines and extra resin are not yet removed on the pics. As you've probably notied, there are bubbles on the lower parts. I guess because of the moulding technique they use, but if they take another advice, they should work on this part a bit more to make perfect castings. Apart from that, moulding was excellent, with only a slight deformation on the officer's shoulderpad, but nothing a good knife and 2 minutes of work can't fix.

dscf5224.JPG

A figurák összeállítása nem igényelt túl sok hozzáértést. Egy kis pillanatragasztó, semmi több. Az alkatrészek jól illeszkednek, a csapolás teljesen opcionális. Ha megjön a puttym, a nagyon szembetűnő buborékokat kijavítom, valamint a zászlórudat lecserélem - valószínűleg egy tűre, vagy rézdrótra, ami nem hajladozik mint a nyírfa. Összességében elégedett vagyok a vásárlással.

Assembling them wasn't exactly nano-science. I did it with superglue. The joints are good, pinning is optional. When the putty I ordered arrives, I'll fix the bigger bubbles, but I'll probably leave the bottom parts as they are, because they can only be seen if you check directly for that. And a good black primer will cover that up too. Also, I'll switch the banner pole for something else - probably a needle or copper wire, as this resin one is rather unstable. But overall, I'm pretty satisfied with what I got.

dscf5225.JPG

Így a végére készítettem pár összehasonlító képet is, LotR figurákkal. Kérésre csinálok mással is, de ők voltak kéznél.

I've made some comparison pics with LotR minis. On request I can make some more with other minis, given I have them.

dscf5226.JPG

dscf5227.JPG

dscf5228.JPG

 

 

Mint azt láthatjátok, tökéletesen illenek. A dobos fiú mehet hobbit vagy félszerzet egységbe is zenésznek (nálam valószínűleg oda fog kerülni). 

As you can see, it's a perfect match. The drummer boy easily pass as a hobbit or halfling drummer, and he'll probably end up in a militia/shirrif unit.

 

Jöjjön akkor egy kis értékelés, fantasy figurákra átszabva.

And for the final verdict.

Felhasználhatóság/Usefullness 9/10

Ha egy generic fantasy ember sereget szeretnél építeni, szükséged van egy parancsnoki osztagra, esetleg RPG-hez kell tiszt a városőröknek - tökéletes választás. A zászlós kezébe lándzsát adva ő is lehet valamilyen parancsnok, de akár játékos karakternek is elmennek. 

If you want generic fantasy humans, you need a command group, or your city guards need a captain for an RPG captain - a perfect choice. Giving the standard bearer a spear is also a totally viable option, and like this him, and the captain can easily pass and player characters.

Figurák/Figures 9/10

Az öntési hibáktól eltekintve tökéletes. A köpeny úgy hullámzik ahogy kell, itt-ott szakadások, a figurák arca jónak tűnik (bár ahhoz még ki kell festenem rendesen), arányos, a sculptok tiszták, a láncing is nagyon jó. Ha a buborékos problémát ki tudják javítani, akkor nagyon gyorsan fognak feltörni a legnagyobbak közé. Dícséret illeti a sculptort a munkájáért.

Apart from the bubbles, it's perfect. The cape is flowing as it should flow, with some rips and tears, the faces appear good, but I can only say more when they are painted. The bodies are scaled perfectly, the sculpts are clean, and the chainmail is looking good too. If they can fix the bubbles, they can get pretty big in my opinion. Kudos to the sculptor for his work.

 

Ár/érték / Price/Value 10/10

A command 7 euró (azaz kicsit kevesebb, mint 2 euró egy figura), ami egy műgyanta figuráért, főleg ha ilyen szép, egy jó ár. Főleg, hogy az a bizonyos nottingham-i cég miket művel ennek az árnak a sokszorosáért.

The command group was 7 Euros (so a bit less than 2 Euros for a mini), which is a rather good price for resin minis, given their quality - especially compared to a specific Nottingham-based company.

 

Egy szó mint száz, mindenképp ajánlom mind a céget, mind ezeket a figurákat. Folyamatosan készülnek az új termékek, perpillanat a Warhammer játékosok a káosz, az ork és az Empire seregüket egészíthetik ki a figuráikkal (meg egy-két kósza elf). Nagyon várom, mit hoznak ki az emberekhez, nemrég volt fent kép a lovasságról is - hasonló stílus, hasonló minőség. Az árukra kíváncsi vagyok, de kétlem, hogy nagyon elszállnának.

Afterall, I can only recommend both the company and these minis. New stuff is coming out every once in a while, at the moment Chaos, Empire and Orc players can find what they need there, with a touch of Elves. I'm really curious what they'll release for the humans, as there were some pics for the cavalry, and it looked great. I'm not sure about the price for the horsemen, but I doubt it'd be too high.

 

És hogy le ne maradjon, itt a link a Facebook oldalukhoz/And not to miss anything by them, a link for the Facebook page:

https://www.facebook.com/DivineRage

 

Weboldaluk, ahonnan rendelni lehet/Link to their website:

http://www.momminiaturas.com/

 

Az angollal nincsenek teljesen baráti viszonyban, így a spanyol nyelvtudás kifejezett előny. 

They don't speak English too well, so if you speak Spanish, it's a rather big advantage when communicating with them.

A bejegyzés trackback címe:

https://plasticfantastic.blog.hu/api/trackback/id/tr47100765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MeyilKree 2015.01.24. 09:30:15

A sors is azt akarja hogy építs Arnort... :)

bogesz001 · http://arhk.xszerver.hu 2015.07.03. 14:10:31

Nálam nem jelennek meg a képek.

zirrian 2015.07.03. 14:15:11

@bogesz001: A Facebook szarakodása miatt...hamarosan pótlom, épp dögrováson vagyok.