Sziasztok!

 

Ismét eltelt egy kis idő mióta utoljára publikáltam itt, de most épp kéznél volt egy doboz Sherman amiről tudok írni. Nem egy bonyolult modell, és nem is mennék most bele annyira a történelmi részletekbe, így csak egy rövid felvezetés:

 

dscf7624.JPG

 

Az M4A2 verziójú Shermant az amerikai erők elsősorban kiképzésre használták, csatatéren többnyire csak a Csendes-Óceáni hadszíntéren került elő a tengerészgyalogság színeiben. Ellenben juttattak belőle mind a briteknek, mind a szovjeteknek, és előbbiek még Normandiában is használták bizonyos páncélosegységekben. Kis keresgélés és turkálás után megtaláltam a 8th Armoured Brigade-ot, akik Sherman III-asokkal (ami az M4A2 brit jelzése volt) és Sherman Vc Fireflyokkal voltak felszerelve, ill. a gyalogoshadosztályomhoz (50th Northumbrian) passzoltak, mivel egy ideig együtt harcoltak. Mivel nem találtam olcsó M4A4 készletet, csak a PSC-set, amely jelenleg pénztárcatávolságon kívül esik, így fogtam és eBayről rendeltem egy dobozzal. Postával együtt kb. 4000 forintra jött ki, ami nem rossz, viszont utólag találtam hazánkon belül is a Modellvasút Centerben, 2700 forintos áron, ha esetleg valakinek kellene. Néztem a Silverlandnél is, mivel tudom, hogy forgalmaznak Armourfast maketteket, de sajnos ez az egy pont nem volt náluk. Lehetséges lett volna még az Italeri M4A2 készlet beszerzése, de mivel még egyéb kiadásaim is voltak, az olcsóbb opció mellett tettem le a voksom - elképzelhető, hogy szükségem lesz még egy dobozra, abból már lehet, hogy az Italeri-félét szerzem be, ill. egy doboz Armourfast Firefly is esedékes lesz még.

 

No de nézzük mit kapunk a pénzünkért. A doboz két fast assembly tankot tartalmaz, ami elég standardnak mondható (az Armourfast, Italeri, S-Model is így csinálja, a PSC hármat szokott adni). A doboz, mint fent is látható, egész pofás, az illusztráció kifejezetten tetszik. Megfordítva kapunk egy rövidke összerakási útmutatót, és egy listát az egyéb járművekről a gyártótól.

dscf7625.JPG

Kép a két keretről:

 

dscf7627.JPG

 

És most, mivel nincs hozzáfűznivalóm, közelebbi képek az egyes alkatrészekről.

 

dscf7628.JPG

 

dscf7629.JPG

 

dscf7630.JPG

 

dscf7631.JPG

 

dscf7632.JPG

 

dscf7633.JPG

 

Az építés kifejezetten egyszerű volt. A test áll 5 alkatrészből, 2 futómű, alváz, páncéltest, géppuska. Utóbbi elég aprócska alkatrész, de van egy extra is a kereten ha véletlen elhagynánk.

 

dscf7634.JPG

 

dscf7635.JPG

 

dscf7636.JPG

 

dscf7637.JPG

 

Mint az látható, a lánctalp erősen le van egyszerűsítve.

 

A torony ugyancsak egy egész egyszerű build volt, viszont mivel a britek nem igazán szereltek .50cal géppuskát a kupolára, így egyrészt azt lehagytam, másrészt levágtam/reszeltem a lentebb látható részt róla ahová a géppuska menne.

 

dscf7638.JPG

 

dscf7642.JPG

 

dscf7643.JPG

 

Érdekes módon a dobozomból mindkét keretről hiányzott egy darabka amin a torony oldalán lévő kis búvónyílás lenne, így nem tudom még mi lesz azzal...

 

De, mindenesetre kész a Sherman!

dscf7644.JPG

Kell még ráaggatnom némi stowage-t, és készenáll a festésre. Stramm kis jármű, és bár annyira nem értek a Shermanekhez, hogy pontosan kielemezzem hol és mi a gond vele, én elégedett vagyok. Úgy néz ki, mint egy Sherman, kb. 10 perc alatt összerakható, az illeszkedések jók, és relatíve olcsó. Sajnos semmi matrica nincs hozzá, de egyrészt freehandezek, másrészt van egy matricaszettem amiből tudok szerezni megfelelő jelöléseket.

 

Bónuszként pedig egy kép az 1:72 Valiant brit gyalogságomról:

dscf7587.JPG

 

Hozzájuk még szükségem lesz egy keretre, hogy legyen elég extra puskásom Bolt Actionhöz.

 

 

És hogy mit csinálok manapság, ami megakadályoz a blogolásban? Egyetem. De remélhetőleg idén lediplomázok, és a mesterszak előtt lesz egy nyaram tele wargamezéssel és festéssel. De egyéb dolgok is elvonják a figyelmem. Nemsokára megérkezik a Deadzone Infestation Kickstarter pledge-em, sok Enforcerrel, Veer-mynnel és Forgefatherrel. Nézegettem a Deadzone szabályait is, és kifejezetten tetszik, sok érdekes mechanizmus van a játékban. Elképzelhető, hogy lesznek erről is cikkek. Emellett lassacskán készülnek a Warzone holmik is (régi figurákból), bár őket eléggé hanyagoltam mostanság. Mivel vasárnap lesz egy Epic verseny, egy kisebb Ultramarine sereget is festek, 4 talp és 3 Rhino híján készen is vannak. 1:72 vietnámi háborús amcsi seregem amit Cpt. Solo-tól vettem, és Réz Norbi komám által egészítettem ki, szintén majdnem kész, csak fel kellene talpalnom a gyalogságot és kicsit koszolnom a Pattonom. Vár még két Sheridan és M113 összerakásra, de ezek még ráérnek. Warhammer Ancient britonjaim és türelmesen várakoznak, melléjük egy Strelets-féle kora császárkori sereggel. Sok egyéb project is van, de jelenleg ezek vannak előtérben.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://plasticfantastic.blog.hu/api/trackback/id/tr718649176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MeyilKree 2016.04.21. 10:27:26

Jó lett, külön pacsi a sok képért!