Sziasztok!

 

Mivel rég volt már bejegyzés és az utóbbi időben sikerült haladnom valamivel, gondoltam firkantok már valami bejegyzésfélét...Nemrégiben egy spanyol úriemberrel nyélbe ütöttem egy nagyobb lélegzetvételű cserét aminek folyományaként kaptam egy kazal 1:72-es főleg műanyag figurát, de volt benne némi fémtermék is - többek között a címben szereplő ejtőernyősök. Tekintettel arra, hogy a fémet annyira nem kedvelem (bár ez inkább 28mm-re igaz, 1:72-ben az Elhiem és az Under Fire egyre jobban kezd meggyőzni az anyag előnyeiről), nem álltam nekik túl lelkesen, és ezen az sem segített, hogy festetlenól nem néztek ki olyan szépen...

dscf5385.JPG

Az első pár figurát lekenve azonban a véleményem teljesen megváltozott. Nagyon jól festhető és igen szép figurákat kaptam, legalábbis a legtöbb esetben. De nézzük először mit kapunk a dobozban:

- 1 bliszter "attacking" (6 figura, 1 Sten, 4 SMLE, 1 Bren)

- 1 bliszter "skirmishing" (6 figura, 1 Sten, 3 SMLE, 1 2-fős Bren team)

- 1 2" aknavető (2 figura)

- 1 PIAT (2 figura)

- 1 Vickers géppuska (3 figura+géppuska)

- 1 comdscf5395.JPG

dscf5396.JPG

dscf5397.JPGmand bliszter (4 figura, egy fegyvertelen, 1 Webley revolver, 1 rádiós, 1 Thompsonos)

A figurák Arnhemhez vannak öltöztetve - Denison smock, ejtőernyős sisak vagy beret. Elkészülve tényleg szépek, és jó volt őket festeni...kivéve a command blisztert. Nem tudom, hogy elment a faragó kedve az egésztől, vagy mégis mi volt, de ezek nagyon tré figurák. A pisztolyos figura létjogosultságában nem vagyok biztos, főleg, hogy egy kis girnyó szar az egész, a Thompson borzalmasan részletszegény (főleg a többi fegyverhez képest), a fegyvertelen figura...nos még egy nyomorult pisztoly sincs nála, se hátizsák, se semmi (legalább egy ernyőt kapott volna...), a rádiós viszont korrekt, csak egy puska nem ártott volna neki...

 

Vegyük végig a többi blisztert is, ha már így belelendültem. A figurákat tudtommal egyben kapjuk bezacsizva, így a bliszter ne tévesszen meg senkit, csak az egyszerűség kedvéért nevezem így, mivel ilyen egységekben lehet őket megvenni.

Attacking:

Előrenyomuló figurák, a gránátos kivételével egész jók, ill. a Bren puskás sem a legjobb a többihez képest. Az összes figurából az itteni puskások a kedvenceim, nagyon jó pózokban vannak, szépen kidolgozva.

 dscf5389.JPG

dscf5390.JPG

dscf5391.JPG

 

Skirmishing:

Itt minden póz jó, a fekvő Bren csapat is korrektül néz ki.

 dscf5392.JPG

dscf5393.JPG

dscf5394.JPG

PIAT, 2" mortar,:

dscf5398.JPG

dscf5399.JPG

dscf5400.JPG

Vickers MMG:

dscf5401.JPG 

Ami még nekem hiányzik, mert nem volt benne a dobozban, az AT gun team és a 81mm-es aknavetősök. Ránézésre hozzák a színvonalat, majd egyszer talán be is szerzem őket.

 

Amit még szeretnék kiemelni, hogy sereget építeni csak ezekkel nehézkes. Hatosával vannak a figurák, egy brit section pedig általában 10 fő volt, egy Bren, ált. 8 SMLE és 1 Sten. de általában több géppisztolyt vittek magukkal. Így vagy sok alap blisztert vesz az ember és lesz sok fölös Brenpuskása meg egyforma Sten-es figurája, vagy alternatívák után néz...erről majd tájékoztatok mindenkit, a magam részéről az AB Figurest néztem ki, mint hasonló gyártót.

A figurák festése a Denison miatt kicsit több felkészülést igényelt, mint egyébként. Álcamintát mindig nehezebb festeni, és a neten talált tutorialok egyikével sem voltam teljesen megelégedve...így fogtam magam, és valami hasonlót csináltam. Vallejo Desert Tan alap, arra Luftwaffe Green foltok (oké, Pentart fenyőzölddel, de kb. ugyanaz a szín...), erre átfedésben Vallejo Cavalry Brown foltok, és végül egy barna bemosó (Army Painter, de kb. mindegy). Így egy korrekt álcadzsekit kaptam. A többi szín:

Sisak: Luftwaffe alap, Beasty Brown és Desert Tan csíkok, barna bemosó

Webbing: Snakebite Leather alap, Desert tan, fehér highlight

Fa részek (puskatus, lapátnyél): Beasty Brown alap, Snakebite Leather

Fekete fém részek: fekete alap, sötétszürke highlight

Nadrág: Vallejo British Uniform, US Olive Drab highlight (vagy kevés Desert Tan a British uniformhoz)

Vickers/mortar/Piat: Luftwaffe Green, fekete bemosó

Step-by-step útmutatót sajnos nem tudok mutatni, mivel a festés befejezése után készítettem képeket, de amennyiben lenne rá igény, szívesen csinálok.

Végezetül egy kis méretösszehasonlítás egyéb gyártók második világháborús angol ejtőernyőseivel:

(Esci, Revell, Airfixet nem rakok oda, mert az nem angol ejtőernyős...)

dscf5402.JPG

Kicsit kevesebb idő jut festésre mostanság, de azért igyekszem haladgatni a saját seregeimmel. Ejtőernyősöket eddig nem csináltam, így ez egy teljesen új élmény volt számomra.

A bejegyzés trackback címe:

https://plasticfantastic.blog.hu/api/trackback/id/tr8012808900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.